Contact information

Theodore Lowe, Ap #867-859 Sit Rd, Azusa New York

We are available 24/ 7. Call Now. (888) 456-2790 (121) 255-53333 example@domain.com
Follow us
Yinelenen Içerik Neden Olumsuz Bir Sıralama Faktörü Değildir?
Ahmet Avatarı

Yinelenen içerik neden olumsuz bir sıralama faktörü değildir? Herhangi bir pazarlamacıya sorun: İçerik pazarlaması , kitlenizi çevrimiçi ortamda büyütmenin en etkili yollarından biridir. Kaliteli içeriği tutarlı bir şekilde paylaşmak, etkili bir arama motoru optimizasyonu (SEO)  kampanyasının kritik bir bileşenidir ve potansiyel müşterileri dönüşüm huninizde daha fazla yönlendirmede itici bir güçtür.

Düzenli olarak benzersiz, iyi yazılmış içeriği ortaya çıkarmak için gereken çalışma miktarıyla, yinelenen içeriğin neden var olduğunu görmek kolaydır (çoğu kasıtsız olsa da). Ancak, yinelenen kopyaya sahip olmak, arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha düşük sıralamalara neden olur mu? Evet ve hayır – ve beklediğiniz şekilde değil.

Yinelenen kopyanın, Google’ın yinelenen içerik cezası olarak algılanması nedeniyle sıralamanızı olumsuz etkilediği SEO endüstrisinde yaygın bir yanlış anlamadır. Yakın tarihli bir Google SEO ofis saatleri Hangout’unda, Google Arama Avukatı John Mueller, Google’ın yinelenen Google SEO içeriğine negatif bir sıralama puanı eklemediğini paylaştı. Ancak, hangi sayfaların gösterileceğini seçer.

Mueller , “…bununla ilgili olumsuz bir puan olması o kadar da önemli değil” dedi. “Dahası, web’deki birden çok sayfada tam olarak aynı bilgiyi bulursak ve birisi özellikle bu bilgi parçasını ararsa, o zaman en uygun sayfayı bulmaya çalışırız.”

Yani buna cevap veriyor. Ancak bunun olumsuz bir sıralama faktörü olmaması, SEO’nuzu etkilemeyeceği anlamına gelmez – ve bu nedenle olumsuzdur. Yinelenen içeriğin sıralamayı neden etkilemediğini anlamak için Google’ın web sitelerini nasıl sıraladığına ilişkin bir açıklama için okumaya devam edin. Ayrıca yinelenen içeriğin SEO etkisini ayrıntılı olarak tartışacağız ve herhangi bir ceza eklenmese bile web siteniz için neden hala kötü olduğunu belirleyeceğiz.

Google Web Sitelerini Nasıl Sıralar?

Google’da bir bilgi parçası aradığınızda, her biri sorgunuzla alaka düzeyine göre sıralanmış bir dizi sonuç döndürür. Her sayfanın sıralaması, aşağıdaki üç adımlı süreçle belirlenir :

1. Tarama – Google , her sayfada bulunan bilgileri tanımlamak için 1,83 milyardan fazla web sitesindeki yüz milyarlarca web sayfasını sıralamak için tarayıcılar (genellikle robotlar veya örümcekler olarak adlandırılır) adı verilen karmaşık programlar kullanır .
2. Dizin Oluşturma – Google, her web sayfasında bulunan bilgileri düzenler ve bunları dizin adı verilen bir veritabanında saklar.
3. Sıralama – Google, dizinden bilgi alır ve en alakalı sonuçları görüntüler.

Google, bir web sitesinin sıralamasını görüntülerken, her sonucun sorguyla alaka düzeyini değerlendirmek için çok sayıda Google sıralama faktörüne bakar . Bu Google sıralama faktörleri aşağıdaki şekilde özetlenebilir:

 Sorgunuzun Anlamı – bu Google sıralama faktörü, benzer aramaları kullanarak en iyi sonuçları bulmak için sorgunun arkasındaki amacı belirler.
• Web Sayfalarında Uygunluk – Google, alaka düzeyini belirtmek için anahtar kelimeler, meta etiketler ve etkileşim kullanır.
• İçeriğin Kalitesi – bu Google sıralama faktörü, bir web sayfasının belirli bir konudaki uzmanlığını, yetkililiğini ve güvenilirliğini (EAT) değerlendirir.
• Web Sayfalarının Kullanılabilirliği – kullanılabilirlik, kullanıcı deneyimine (UX) öncelik verir, bir sayfadaki kullanıcı sorunlu noktalarını belirler ve diğerlerine göre daha kullanışlı olduğu düşünülen sayfaları döndürür.
• Bağlam ve Ayarlar – bağlam, konumunuza, arama geçmişine ve arama ayarlarına göre kişiselleştirilmiş sonuçlar verir.

Her Google sıralama faktörüne, aramanızın niteliğine bağlı olarak değişen belirli bir ağırlık atanır. Örneğin bağlam, güncel olayları gerektiren sonuçlarda sözlük tanımlarından çok daha büyük bir rol oynayacaktır.

Yinelenen İçerik Nedir?

Google’ın web sitelerini sıralama şekli oldukça basittir. Google, web sitenizi bulur, üzerindeki bilgileri indeksler ve aramayla alakalı görüldüğünde görüntüler. Aynı zamanda, özellikle yinelenen içerik bulunduğunda karmaşık bir süreçtir. Ancak yinelenen içerik nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, yinelenen içerik, metnin önemli bölümlerinin ayrı web sayfalarında veya farklı bir web sitesinde bulunan diğer içerikle eşleşmesidir. Bu, ürün açıklamaları, üstbilgiler ve altbilgiler, bir blog gönderisinin kopyaları ve diğer kötü amaçlı olmayan metin biçimleri (arama sıralamalarını değiştirme niyeti olmadan kopyalanan içerik) dahil olmak üzere her şeyi kapsar.

İçeriğin kopya olarak kabul edilebilmesi için ya tam olarak eşleşmesi ya da büyük ölçüde benzer olması gerekir. Örneğin, Google’da “yinelenen içerik nedir?” arama terimini kullanarak içeriği kopyaladığınızda farklı web sitelerinde aynı sözlük tanımını bulursanız, bu bir yinelenen içerik biçimidir.

Yinelenen İçerik Cezası ve Google SEO Yinelenen İçerik Kuralları

Yukarıda belirtildiği gibi, Google’ın yinelenen içerik cezası bir efsanedir. Google, yinelenen kopyaya sahip web sayfalarına yinelenen içerik cezası uygulamaz. Ancak yinelenen içerik SEO’su için olumsuz bir Google sıralama faktörü olmamasına rağmen, yine de SEO stratejilerinize zarar verebilir.

Google SEO yinelenen içerik kurallarının web sitenizi nasıl etkilediği aşağıda açıklanmıştır:

1. Web sayfalarınızın indekslenmesini engeller.

Google botlarının bir web sitesini dizine ekleme sürecinde bir tarama bütçesi izlediğini biliyor muydunuz? Özetle, Google tarama bütçesi, tarayıcılarının web sitenize verdiği ilgi miktarıdır. Tarama bütçesi, botların sayfaların dizine eklenmesi için web sitenizi taramak için ne kadar zaman harcayacağına karar verir.

Yinelenen içerikle dolu şişirilmiş bir web sitesi, Google tarama bütçesini artırır. Azalan tarama bütçesiyle, benzersiz web sayfaları doğru şekilde dizine eklenmeyecektir.

2. Web sayfalarınızın sıralanmasını engeller.

Yinelenen içerik, Google tarama bütçesini kullanmanın yanı sıra, daha önce dizine eklenmiş sayfaların SERP’lerde görünmesini de engeller. Google, yüksek oranda optimize edilmiş SEO kopya içeriği olsa bile aynı içeriği göstermekten hoşlanmaz. Bu nedenle, tarayıcılar web sayfalarınızda SEO kopya içeriği bulduğunda, hemen en iyi eşleşmeyi sağlayan sayfayı bulmaya çalışırlar. Beş sayfanın dizine eklenmesi ve sıralamalarda gösterilmesi yerine, sonuçta SERP’lerde yalnızca bir sayfa görünecek ve web sitenizin görünürlüğünü azaltacaktır.

3. Link eşitliğini sulandırır.

Bir web sayfası geri bağlantı aldığında, bağlantı eşitliği yoluyla ona daha fazla yetki verilir . Daha fazla sayfa o sayfaya bağlandıkça, Google onu yetkili içerik olarak göreceği için kendi yetkisi artar. Ancak aynı sayfanın birden çok sürümüne sahip olduğunuzda, diğer siteler o sayfanın farklı kopyalarına bağlantı vererek, aldığınız bağlantı suyunun miktarını azaltabilir. Sıralanacak belirli sayfaları arıyorsanız, bu sorunlu olabilir.

Google’ın yinelenen içeriğine bakmanın daha özlü bir yolu, içeriğinin kendisiyle rekabet etmesidir. Başka bir deyişle, daha fazla çoğaltma örneği meydana geldikçe, bir sayfanın daha fazla rakibi olur.


İçerik Pazarlama

Yinelenen İçerik SEO Sorunları Nasıl Yönetilir

Google’ın yinelenen içerik sorunlarını çözmek kolay değildir. Özellikle alan adınızın dışındaysa, kopyaları yalnızca silemezsiniz.

Bu sorunları yönetmenin en iyi yolu, orijinal içeriğe işaret eden ve Google’a “dizine eklemeniz gereken budur” diyen kontroller oluşturmaktır. Diğerlerinin yanı sıra 301 yönlendirmesi ve kurallı etiket gibi kontroller ayarlayabilirsiniz. Ancak 301 yönlendirmesi nedir? Kanonik etiket nedir?

Aşağıda daha fazlasını öğrenin.

Yinelenen İçerik Denetleyicisiyle İlgili Sorunları Bulun

Yinelenen içerik sorunlarını, nerede olduklarını bilmeden düzeltemezsiniz. Bunu yapmanın en etkili yolu, nerede olduklarını tespit etmek için yinelenen içerik denetleyicisi gibi araçlar kullanmaktır. İster metin blokları isterse tüm sayfanın kopyaları olsun, otomatik bir yinelenen içerik denetleyicisi bu sorunları yakalamanıza yardımcı olabilir. Aracılığıyla Run iyi bir listesini kullanmak ve birini seçebilirsiniz online araçlar.

301 Yönlendirme Ayarlama

Öncelikle “301 yönlendirmesi nedir?” sorusuna cevap verelim. 301 yönlendirmesi, tam bağlantı eşitliğini geçerken bir sayfayı kalıcı olarak işaret etmek için kullanılan bir kontroldür. 301 yönlendirmesi ayarlamak, genellikle yinelenen içerikle ilgili sorunları çözmenin en hızlı ve en kolay yoludur. İki sayfa arasındaki rekabeti ortadan kaldırarak, kopya bir sayfaya işaret eden tüm bağlantıları orijinal sayfaya geçirmek için kullanabilirsiniz.

Örneğin, başlangıçta “301 yönlendirmesi nedir?” yanıtını veren bir blog yayınınız varsa. ve bunu “kanonik etiket nedir?” ile birleştirdiğinizde, tüm kullanıcılar otomatik olarak birleştirilmiş blog gönderisine yönlendirilecektir. Sunucunuzun .htaccess dosyasına erişerek bir 301 yönlendirmesi ayarlayabilirsiniz .

Kanonik Etiketi kullanın

Bir yönlendirme ayarlamak istemiyorsanız, kurallı etiketi de kullanabilirsiniz. Kanonik etiket nedir, sorabilirsiniz? rel=canonical özelliği, belirli bir sayfanın orijinal olduğunu ve diğer her şeyin yalnızca bir kopya olduğunu belirtir.

Tüm sayfalar rel=canonical niteliğini kullanmak zorunda mı? Sayfanın doğru sıralanmasını istiyorsanız, evet. Bir sayfanın kanonik olduğunu bildirerek Google’a “SERP’lerde görüntülenmesini istediğim sayfanın bu olduğunu” söylersiniz.

rel=canonical niteliğini kullanmak için, yinelenen her sayfanın arka ucuna erişin, kurallı sayfanın bağlantısını HTML başlığının altına ekleyin ve bağlantı etiketine “rel=canonical” niteliğini ekleyin. Format aşağıdaki gibi olmalıdır:

<head> <link href=”orijinal sayfa URL’si” rel=”canonical” /> </head>

Noindex Meta Robots Etiketini Ekleyin

Yinelenen içerik sorunlarını kontrol etmenin başka bir yolu, özellikle “noindex, takip et” özniteliğini kullanarak meta robotlar kullanmaktır. Etiketin kullanılması, Google’a, sayfanın taranmasına izin vermeye devam ederken belirli bağlantıları dizininden çıkarmasını açıkça söyler.

Meta robots etiketini her sayfanın HTML başlığının altında bulabilirsiniz. Aşağıdaki biçimi kullanın:

<head> <meta name=”robots” content=”noindex, follow”> </head>

Google Arama Konsolunda Tercih Edilen Alan Ayarlarını Değiştirin

Birden fazla alan adınız varsa (www ve www yok), Google Search Console’da tercih edilen alan adını ayarlayarak, Google’ın çeşitli URL parametrelerini nasıl taradığını belirtmenize olanak tanır. Bu seçeneği Google Arama Konsolunda Site Ayarları altında bulabilirsiniz.

Bunun yalnızca Google’ın yinelenen içerik örneklerini nasıl ele aldığını kapsadığını unutmayın. Bing ve diğer arama motorları, web sitenizi normal şekilde taramaya devam edecektir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir